Latvija
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Pirmais match-play Zaļās kartes golferiem

Latvijas golfā 2020.gads ir zīmīgs ar ļoti solīdu jauno spēlētāju skaita pieaugumu, tādēļ gluži likumsakarīgi tapis līdz šim nebijis turnīrs, kur match-play formātā aicināti startēt šosezon Zaļo karti ieguvušie golferi. "Jūrmala Golf Club" organizētais turnīrs ir lieliska iespēja līdz šim nelielu pieredzi guvušiem spēlētājiem sacensties vienam pret vienu ar spēkos līdzvērtīgiem pretiniekiem, tajā pašā laikā iegūstot jaunus paziņas un draugus, ar ko vēlāk ne reizi vien tikties golfa laukumos. 

Organizatori sola sezonā, iespējams, lielāko izaicinājumu jaunajiem spēlētājiem. Tā kā vēlme piedalīties turnīros tikai pieaug, rīkotāji sagatavoja jaunu turnīru ar aizraujošu formātu tieši jaunajiem spēlētājiem - "Rising Star Rookie Match Play 2020". Tas būs pirmais šāda veida turnīrs Latvijā jaunajiem spēlētājiem. Turnīrā, kas norisināsies 5 nedēļu garumā, piedalīties aicināti visi, kas Zaļo karti ieguvuši 2020. gada sezonā.

Tālāk publicēts turnīra apraksts un izspēles sistēma: 

Spēles formāts

Match-play (Golfa Noteikumos skat. "Mača spēle") - spēles veids, kurā spēlētājs spēlē tieši pret savu pretinieku pēc līdzīgas sistēmas kā play-off. Turnīra formāts nozīmē cīņu pāros vienam pret vienu, katrā mačā nosakot uzvarētāju, kas iekļūst nākamajā kārtā un turpina cīņu par uzvaru turnīrā, savukārt zaudētājs no cīņas izstājas. Savstarpējā cīņā uzvarētāju nosaka pēc uzvarēto bedrīšu attiecības - katra bedrīte ir kā atsevišķa cīņa un tā uzvaras gadījumā ir vērta vienu punktu jeb "1 up", kas pretiniekam ir attiecīgi "1 down". Katra nākamā bedrīte arī ir vērta 1 punktu. Ja pārsvars tiek zaudēts, spēlētāji atgriežas nulles punktā ar rezultātu "AS" (all square). Cīņa tiek turpināta 9 bedrīšu garumā vai tik ilgi, kamēr vien no spēlētājiem gūst neatspēlējamu pārsvaru, piemēram, "2 up" pēc 8. bedrītes, kas nozīmē, ka mačs jau ir droši uzvarēts. Ja pēc 9 izspēlētām bedrītēm rezultāts ir neizšķirts jeb "AS", tad cīņa turpinās, līdz kāds no spēlētājiem iegūst punktu.

Turnīra norise

Turnīra uzvarētājs tiks noteikts 6 kārtās, katrā no pirmajām 4 kārtām izspēlējot 1 maču ar savu pretinieku sev izvēlētā dienā un laikā attiecīgajai kārtai paredzētajā laikaposmā.

  1. kārta 10.-16. augusts
  2. kārta 17.-23. augusts
  3. kārta 24.-30. augusts
  4. kārta 31. augusts - 5. septembris
  5. un 6. kārta (pusfināli un fināls) - 6. septembris

1. kārtā spēlētāja pretinieks ir izlozes kārtībā noteikts spēlētājs. 2., 3., 4. kārtā spēlētāja pretinieku nosaka pēc pozīcijas izlozes sietā un cīņa ir pret citu iepriekšējās kārtas uzvarētāju.

Pusfinālu un finālu izspēlēs vienā dienā - 5. septembrī, tiekoties spēlētājiem, kas uzvarējuši visus savus pretiniekus iepriekšējos 4 mačos.

Pieteikšanās

Lai reģistrētu dalību turnīrā, jāsūta whatsapp ziņa uz numuru +371 25443357 (Kristaps) līdz svētdienai, 9.augustam, plkst. 23.59, norādot savu vārdu, uzvārdu un telefona numuru. Pieteikušos dalībniekus pievienos turnīra kopējai sarakstei ar nolūku nodrošināt iespēju sekot turnīra sietam un saziņai ar saviem pretiniekiem, lai vienotos par spēles laiku.

Būtiski, ka, piesakot dalību turnīrā, dalībnieks piekrīt iekļaušanai šajā grupas sarakstē. Dalībnieka vārds parādīsies publiskajā turnīra sietā un viņa numurs būs pieejams sarakstes dalībniekiem.

Dalības maksas turnīrā nav, bet maksa par katru spēli jeb green fee - 20 EUR. "Jūrmala Golf Club" sezonas karšu īpašnieki un "Green Card Academy Course" karšu īpašnieki ir atbrīvoti arī no green fee maksas.

Plašāka informācija aplūkojama turnīra nolikumā zemāk:

RISING STAR ROOKIE MATCH PLAY 2020

Kārtu izspēle:

1.kārta 10.-16. augusts

2.kārta 17.-23. augusts

3.kārta 24.-30. augusts

4.kārta 31. augusts - 5. septembris

Pusfināli un fināls 6.septembris

  1. SACENSĪBU KOMITEJA

Jurmala Golf Club & Hotel nodrošina sacensību norisi, kā arī patur tiesības izdarīt grozījumus sacensību nolikumā. Sacensību komitejas lēmums ir galīgs un negrozāms. Komitejas sastāvs:

Kārlis Eniņš (galvenais tiesnesis)
Kārlis Lūsis
Irēna Vītola

  1. SPĒLES FORMĀTS

Sacensībās izspēlē 9 bedrītes saskaņā ar golfa Noteikumiem Match Play formātam (apstiprināti R&A Rules Limited), vietējiem noteikumiem un šo sacensību nolikumu. Jebkuru neskaidrību gadījumā piemērojami oficiālā R&A un USGA izdevumā ietverti golfa noteikumu, definīciju un vadlīniju skaidrojumi oriģinālvalodā (angļu). Sievietes un juniori līdz 12 gadiem spēlē no sarkanajām izsitienu vietām. Pārējie – no dzeltenajām izsitienu vietām. Uzvarētājs kopējā ieskaitē tiek noskaidrots 6 kārtās. Cīņa par Galveno balvu notiek pēc vienmīnusa sistēmas.

Turnīra uzvarētājs tiks noteikts 6 kārtās, katrā no pirmajām 4 kārtām izspēlējot 1 maču ar savu pretinieku sev izvēlētā dienā un laikā kārtai paredzētā laika posma ietvaros. Ja kāds no spēlētājiem neierodas uz norunāto spēles laiku, viņam tiek piešķirts automātisks zaudējums mačā.  

  1. kārta 10.-16. augusts
  2. kārta 17.-23. augusts
  3. kārta 24.-30. augusts
  4. kārta 31. augusts - 5. septembris
  5. un 6. kārta (pusfināli un fināls) - 6. septembris

1. kārtā spēlētāja pretinieks ir izlozes kārtībā noteikts spēlētājs. 

2., 3., 4. kārtā spēlētāja pretinieks atkarīgs no izlozētā sieta, cīnoties pret citu iepriekšējās kārtas uzvarētāju.

Pusfināls un fināls tiks izspēlēti vienā dienā, 6. septembrī (spēlētāji, kas uzvarējuši visus savus pretiniekus iepriekšējos 4. mačos).

Šajā turnīra spēlētāju HCP netiek ņemti vērā.

  1. SACENSĪBU DALĪBNIEKI

Sacensībās var piedalīties spēlētāji (vīrieši un sievietes kopējā konkurencē), kuri atbilst Amatieru statusa noteikumiem. Spēlētājam jābūt saņēmušam zaļo karti 2020.gadā kādā no Latvijas golfa klubiem. Spēlētājam jābūt licencētam/reģistrētam Latvijas Golfa federācijā.

  1. DALĪBNIEKU SKAITS

Maksimālais spēlētāju skaits ir 64. Ja pieteiksies nepāra dalībnieku skaits, bez pāra esošajam dalībniekam pirmajā kārtā tiks ieskaitīta automātiska uzvara mačā.

  1. PIETEIKŠANĀS

Pieteikties turnīram var izmantojot zvanot vai sūtot ziņu uz +371 25443357 (Kristaps). Pieteikšanās termiņa beigas – svētdiena, 9.augusts, plkst. 23:59. 1. kārtas pāru izloze tiks paziņota 10.jūlijā 10:00.

Dalības maksa 0,- EUR, green fee 20,- EUR (Derīgu sezonas karšu īpašnieki un Green Card Academy Course karšu īpašnieki no green fee atbrīvoti).

  1. REĢISTRĒŠANĀS

Vienam no spēlētāju pāra jāveic spēles laika reģistrācija, rezervējot sev vēlamo laiku "Jurmala Golf Club" recepcijā.

  1. KEDIJI

Par kediju var būt jebkura persona, kura saskaņā ar Noteikumiem nav profesionāls golferis un/vai treneris. Sods par noteikumu pārkāpšanu: diskvalifikācija. Spēlētājs ir atbildīgs par kedija rīcību. Jebkurš kedija noteikumu vai etiķetes pārkāpums attiecināms uz spēlētāju. Kedija apģērbam un apaviem (sporta apavi bez spaikiem) ir jāatbilst golfa etiķetei. Kedijs jāpiesaka golfa kluba recepcijā reģistrējoties turnīram.

  1. UZVEDĪBA LAUKUMĀ

Spēlētāju un kediju pienākums ir demonstrēt augstākās uzvedības normas, pieklājību kā arī uzvesties atbilstoši godīgas spēles principiem.

  1. APĢĒRBA ETIĶETE

Spēlētājiem jāievēro nolikums, golfa Noteikumi un golfa klubā noteiktās apģērba vadlīnijas. Sods par noteikumu pārkāpšanu: Diskvalifikācija

  1. PĀRVIETOŠANĀS

Sacensību laikā spēlētājiem nav atļauts izmantot transportlīdzekļus, izņemot gadījumus, kad nav iespējams citādi un ir saņemta Komitejas atļauja. Ratiņu (arī elektrisko) izmantošana sacensību laikā ir atļauta.

  1. SACENSĪBU PĀRTRAUKŠANA

Komitejai ir tiesības atcelt vai pārcelt sacensības. 
Signāls spēles apturēšanai bīstamu apstākļu dēļ: 
• Pārtraukt spēli nekavējoties: viens garš sirēnas signāls; 
• Pārtraukt spēli: trīs secīgi gari sirēnas signāli; 
• Atsākt spēli: divi īsi sirēnas signāli.

  1. SPĒLES TEMPS

Pieļaujamais spēles laiks katrai bedrītei ir paredzēts maksimālais izspēles laiks, pamatojoties uz bedrītes garumu un sarežģītību. Spēles tempa neievērošana: spēlētāju grupa neievēro spēles tempu, ja tiek pārsniegts bedrīšu izspēlei paredzētais laiks.

  1. REZULTĀTU KARTĪTE 

Rezultātu kartīšu aizpildīšana ir obligāta. Kartītes netiek iepriekš sagatavotas, spēlētāji paņem kartiņu recepcijā un paši veic spēles pierakstu. Atļauts rakstīt tikai match-play rezultātu, nevis tīro sitienu skaitu katrā bedrītē. Rezultātu kartīte tiek uzskatīta par oficiāli nodotu Komitejai, kad spēlētājs ir devies prom no rezultātu reģistrācijas vietas.

  1. SACENSĪBU REZULTĀTI/SLĒGŠANA

Jebkuru neskaidrību vai domstarpību gadījumā, kas saistīti ar Noteikumiem, nekavējoties vērsties pie Komitejas pirms nodota rezultātu kartīte. Sacensības ir slēgtas brīdī, kad dienas beigās tiek paziņoti rezultāti. Brīdī, kad ir apbalvots sacensību uzvarētājs, sacensību rezultāti tiek atzīti par oficiāli paziņotiem un sacensības ir slēgtas

  1. UZVARĒTĀJA NOTEIKŠANA 

Neizšķirta rezultāta gadījumā pēc izspēlētām 9 bedrītēm, spēlētāji turpina spēlēt bedrītes secīgi uz priekšu pēc pēkšņās nāves principa, līdz kāds no spēlētājiem uzvar.

  1. APBALVOŠANA

Apbalvo uzvarētāju un runner-up.
Balvas nodrošina Jurmala Golf Club.

  1. ATRUNA 

Ar savu dalību izsaku piekrišanu, savu datu (tai skaitā, vārds, uzvārds un telefona numurs) apstrādei sacensību laikā un pēc tām, t.i., jebkāda veida videomateriālu vai fotogrāfiju uzņemšanai, un šī materiāla izmantošanai publicitātes vajadzībām. Piesakot dalību turnīrā, piekrītat, ka tiksiet pievienots turnīra dalībnieku whatapp grupas sarakstei, Jūsu vārds parādīsies publiskajā turnīra sietā un Jūsu numurs būs pieejams sarakstes dalībniekiem.

Pēdējās izmaiņas , 10.08.2020.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē