Latvija
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Čempioni Forstmane un Simberg

Nozīmīgu uzvaru intriģējošā cīņā svētdien izcīnīja Laila Forstmane, dāmu konkurencē kļūstot par "Latvian Open" čempioni un gūstot karjerā pirmo augstākā kaluma titulu Latvijas nozīmīgākajos turnīros. Kungiem uzvarēja soms Casper Simberg, vienīgais turnīrā "Ozo" laukumā nospēlējot zem PAR.

Lailai uzvara ir īpaša un par panākumu čempione jutās ļoti aizkustināta. Pirms pieciem gadiem Forstmane pēc diviem raundiem arī bija "Latvian Open" līdere, bet pēdējā dienā sāpošas muguras dēļ no konkurentēm atpalika. Sekoja lēmums par sarežģītu operāciju, pirms kuras neviens neko negarantēja. Apliecinot spēcīgu raksturu, Laila pēc rehabilitācijas posma ne vien atgriezās golfā, bet paveica to spoži, pašlaik ar golfa stipendiju studējot ASV.  

Cīņa par uzvaru "Latvian Open" drīz vien izvērtās par Forstmanes un pieckārtējās Latvijas amatieru čempiones Annas Diānas Švankas dueli. Lielisku formu Forstmane apliecināja pirmajā raundā, par līderi kļūstot ar -4 zem PAR. Labāko rezultātu Laila sasniedza arī otrajā sacensību dienā (73) un divu raundu summā tuvāko konkurenti Annu apsteidza par sešiem sitieniem. 

Atsaucot atmiņā čempionāta trīs dienās notikušo, Laila pastāstīja, ka pirmajā raundā spēlēja kā sapnī. Ar lielu pārliecību par sevi, un uz grīniem ripinājumi krita bedrītēs viens pēc otra. Savukārt otrajā dienā izdevās nospēlēt stabili, bet noslēguma diena faktiski kļuva par match-play dueli ar Švanku. 

Noslēdzošo raundu Laila, pēc pašas teiktā, sāka slikti. Pirmajā bedrītē divkāršs bugijs un pārsvars pār Annu uzreiz saruka līdz četriem sitieniem. Taču arī Švankai spēle pirmajā deviņniekā nesekmējās tik labi, lai līderi noķertu. Ar GIR tikt uz grīna Annai izdevās reti, līdz ar to vairāk bija jāpacīnās par PARu saglabāšanu nekā bērdijiem. Turklāt 4.bedrītē draivs mežā maksāja dienas vienīgo divkāršo bugiju. Taču Latvijas amatieru čempione savu pēdējo vārdu vēl nebija teikusi, un spraigākie notikumi sākās 9.bedrītē, ko abas pretendentes izspēlēja ar bērdijiem.  

Anna turpināja ar vēl diviem bērdijiem, pirms 12. bedrītes pietuvojoties sāncensei līdz piecu sitienu deficītam. Laila pēc uzvaras atzina, ka dienas lielāko stresu sagādāja tieši 12.bedrīte, kur viņas otrais sitiens atrada dīķi. Sarežģītā situācijā izdevās lielisks čips un nevainojams puts - lai gan tas nozīmēja bugiju un pārsvara sarukšanu līdz četriem sitieniem, šajā situācijā tā bija izglābšanās. Divkārša bugija gadījumā, zinot Annas bērdiju potenciālu, spiediens jau kļūtu ļoti smags, pastāstīja uzvarētāja. 

Laila izturēja spriedzi un līderes situācija mazliet uzlabojās 14.bedrītē, kur Annai bērdija situācijā kompakts trīsputs sagādāja bugiju. Uz nākamā grīna vienu lieku sitiena atstāja Laila, 16.bedrītē Anna ar dienas ceturto bērdiju savu situāciju vēl vairāk uzlaboja, bet Forstmanes bugijs 17.bedrītē starp abām uzvaras pretendentēm atstāja divu sitienu tiesu. Lai gan mazliet teorētiska, intriga vēl bija uz pēdējā grīna, kur abām spēlētājām bija gara bērdija puta iespēja. Bērdiji nekrita, līdz bugijiem nenonāca, un Laila saņēma apsveikumus ar godam nopelnītu čempiones titulu. 

Uzvarētāja trīs dienu summā nospēlēja ar +2 virs PAR, pēdējā dienā sasniedzot 77 sitienu rezultātu. Ar trešajā dienā labāko rezultātu (-1) summā uz 3.vietu ar +16 pakāpās Marija Jučmane. 

Kungu konkurencē Simberg summā nospēlēja ar -1 zem PAR (71-70-74), otrajā vietā ar +3 atstājot igauni Markus Varjun. Labākais no Latvijas golferiem bija 6.vietu ieguvušais Stefans Sprūžs (+8). 

"Ozo Golf" laukumā "Latvian Open" ik sezonu ir noticis kopš 2002.gada, bet nākamgad golferus gaidīs jauni izaicinājumi "Jūrmalas" laukumā.

LTV sižetu par aizvadīto "Latvian Open" var noskatīties ŠEIT

Pēdējās izmaiņas , 18.08.2019.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē