Latvija
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Laura lielajās dzirnavās

Oktobra vidus ir nozīmīgs laiks pretendentēm uz LPGA tūres karti, jo Floridā risinās kvalifikācijas skolas otrais posms. Uz iekļūšanu trešajā un kvalifikācijā izšķirošajā posmā pretendē 193 golferes, kuru vidū par vietu zem profesionālā golfa saules cīnās arī Laura Jansone. Pirmo raundu Laura nospēlēja ar +1 virs PAR.

Latiņa kvalifikācijas otrajā posmā ir ļoti augsta - garantēti uz nākamo posmu jeb "Q-Series" tiks 25 spēlētājas, iespējams, mazliet vairāk, ja nepieteiksies visas pretendentes, kas ir nopelnījušas tiesības nepiedalīties pirmajos divos atlases posmos. 

Savukārt Laura kvalifikāciju sāka jau augusta beigās pirmajā atlases posmā, kur ar četru raundu rezultātu +4 dalīja 71.vietu 337 spēlētāju konkurencē un tika tālāk. Lai kvalificētos otrajam posmam, pirmajā etapā bija jāiekļūst pirmajā simtā. 

Otrajā posmā "Plantation Golf & Country Club" laukumos spēlētāju ir mazāk, bet arī kvalificēšanās barjera krietni vien augstāka. Ja vērtē pēc pirmā raunda rezultātiem, iekļūšanai "Q-Series" četru dienu summā "Bobcat" un "Panther" laukumos jānospēlē ar -8 zem PAR. Tiesa, gluži tukšā nepaliks arī pārējās spēlētājas, jo visas, kas nospēlēs četrus raundus saņems kategoriju dalībai LPGA fārmtūrē jeb "Symetra" tūrē. Tādēļ principiāli svarīgi ir ierindoties pēc iespējas augstāk arī aiz pirmā trīsdesmitnieka, jo iespēja spēlēt "Symetra" tūres turnīros būs rindas kārtībā pēc iegūtās vietas kvalifikācijas rezultātos.

Vienkopus spēlējot gandrīz diviem simtiem dalībnieču, katrs sitiens var ļoti būtiski ietekmēt ieņemto vietu. Piemēram, PAR atbilstošs rezultāts pēc pirmā raunda Lauru būtu pacēlis uz dalītu 39.vietu, bet +2 atvirzītu jau dalītā 83. pozīcijā. 

Pirmajā kārtā "Bobcat" laukumā Lauras rezultāts visu raundu turējās no -1 līdz +1, Latvijas golferei tiekot pie trim bērdijiem, diviem bugijiem un divkārša bugija. 

Iespaidīgo drūzmēšanos LPGA kvalifikācijā daļēji izskaidro arī padrūmā ainava Dāmu Eiropas tūrē (LET), kur Laura līdz šim guvusi lielākos panākumus. Visā 2018.gada sezonā LET kalendārā bija uz pirkstiem saskaitāmi turnīri, kas nebūtu daļa no kādām citām tūrēm. Turklāt izpalika tūri līdz šim stabilizējušie divi sezonas beigu daļas turnīri arābu valstīs, rīkotājiem pārceļot sacensības uz nākamā gada pirmo pusi. Tādā situācijā gluži loģiski par golfu kā profesiju spēlēšanai tūrē domāt īsti nav pamata, turpretim LPGA tūrē 2018.gada sezonas kalendārā ir 34 turnīri ar iepriekš nepieredzētu 68,5 miljonu dolāru balvu fondu. 

LPGA kvalifikācijas 2.posma REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 16.10.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē