Latvija
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Dāmas par uzvaru, kungi par 9.vietu

Eiropas amatieru komandu čempionāta sākuma līmeņa jeb "Team Shield" turnīrā trešdien Horvātijā izspēlēja kvalifikācijas raundu, pēc kur Latvijas jaunās dāmas sieviešu konkurencē turpinās cīņu par uzvaru, savukārt kungi match-play formāta turpinājumā pretendēs uz 9.vietu 13 valstu konkurencē.

Abas Latvijas komandas match-play fāzi Zagrebas pievārtē sāks piektdien pusfinālā, tiesa, kungiem tas būs B līmenī. Dāmas pusfinālā tiksies ar Grieķijas un Ungārijas dueļa uzvarētājām, savukārt kungiem pretinieki noskaidrosies Bosnijas/Hercegovinas un Maķedonijas mačā.

Kvalifikācijā Latvijas dāmas komandu vērtējumā nospēlēja ar +17 virs PAR, un mazliet labākas bija tikai polietes (+15), kuras 10 valstu konkurencē arī uzreiz tika pusfinālā. Individuāli komandas līdere ar +4 bija 6.vietu tabulā sasniegusī valsts amatieru čempione Anna Diāna Švanka. Laila Forstmane ar +6 dalīja 9.vietu, Marijai Jučmanei +7 ļāva dalīt 14. pozīciju, bet Anna Marksa ar +13 dalīja 28.vietu. Komandas rezultātā summēja trīs labāko spēlētāju veikumu.

Kungiem Latviju no vietas astoņniekā un turnīra turpināšanas A līmenī šķīra divi sitieni. Pēdējo vakanci spēcīgāko komandu oktetā ieņēma Lietuva, kam krietni palīdzēja komandas līdera Gediminas Markevičius -1 zem PAR. 

Latvijas kvartetā, kas uz Horvātiju aizceļoja daudz raitāk nekā viņu golfa bagāža, labākais bija Roberts Matisons ar +6 un dalītu 15.vietu. Reinholds Pīrāgs ar +7 dalīja 20. pozīciju, Kristapu Krištopanu +11 ierindoja dalītā 28.vietā, bet Dāvis Tunsts ar +17 dalīja 43.vietu. 

Dāmām individuāli labāko rezultātu (+1) sasniedza serbiete Jefimija Đorđeviã, turpretim kungiem pieci spēlētāji "Riverside Golf" laukumu izspēlēja mīnusā, tostarp līderis grieķis Vasileios Koympakis (-4).

Match-play fāzē katrā duelī būs divas individuālās cīņas un viens foursome

Eiropas "Team Shield" rezultāti kvalifikācijas raundā

KUNGI

DĀMAS

Pēdējās izmaiņas , 01.08.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē