Latvija
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Unikāla pieredze golfa dzimtenē

Ar pirmā raunda izspēli "Carnoustie" laukumā Skotijā ceturtdien sākas vēsturiskais "The Open", kas risināsies 147. reizi, bet dienu iepriekš noslēdzās junioru "Open", pulcējot jaunos talantus no visas pasaules. Lielajam "The Open" piesaistītajā turnīrā iepriekš nebijušus iespaidus krāja arī Latvijas golferi.

Junioru "Open" notiek kopš 1994.gada netālu no "The Open" norises vietas, bet šogad pirmoreiz sacensības risinājās Sentendrjūsā, kur jaunie talanti spēlēja "Eden" laukumā. Atklāšanas pasākums notika pie Vecā laukuma 18.grīna, un par prieku dalībniekiem viņus apsveikt ieradies bija arī Jordan Spieth - triju "Major" turnīru uzvarētājs, kurš pirms 10 gadiem junioru "Open" ieguva otro vietu.

Latviju šoreiz pārstāvēja Stefans Sprūžs un Katrīna Gustafssone. Sprūžs trīs dienu summā nospēlēja ar +21 pret PAR (77-78-76) un dalīja 64.vietu, savukārt Gustafssone divu dienu rezultātā ar +20 (80-80) palika vienu sitienu aiz kata tobrīd dalītā 86.vietā.

Uzvarēja Dienvidāfrikas golferis Martin Vorster ar -5 zem PAR, tuvāko konkurenti 14 gadus veco japānieti Tsubasa Kajitani apsteidzot par vienu sitienu.

Ik otro gadu rīkotajās sacensībās startēja 78 valstu 142 golferi - katrai valstij bija iespēja pieteikt vienu puisi un meiteni vecumā no 12 līdz 16 gadiem. Organizatori allaž gādā, lai junioru turnīra dalībnieki gūtu plašākos iespējamos iespaidus par golfu visaugstākajā līmenī.

Junioru "Open" līdzšinēju dalībnieku saraksts var kalpot kā iedvesmas avots jebkuram dalībniekam - iepriekš turnīrā ir spēlējuši gan Spieth un Sergio Garcia, gan Rory McIlroy un Paula Creamer. Cerams, arī Latvijas golfa pārstāvji, kuri tiesības spēlēt junioru "Open" ieguva kvalifikācijas mačos ar saviem vienaudžiem, turpmāk būs vēl jo motivētāki ceļā uz jauniem panākumiem.

Junioru "Open" REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 19.07.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē