Latvija
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Kārta midamatieriem

Latvijas amatieru čempionu sveikšana iezīmēja sākumu sezonas svarīgākajiem sportiskajiem turnīriem, un jau šajā nedēļas nogalē "Ozo" laukumā kļūs zināmi Latvijas 12. midamatieru čempionāta uzvarētāji. Laureātus noteiks divu dienu spēlēšanas summā, un sacensību otrais raunds sestdien jau ierasti risināsies paralēli "G4S Open".

Dalībai Latvijas midamatieru čempionātā var pieteikties 30 gadu vecumu sasnieguši pašmāju amatieri ar atbilstošu maksimālo handikapu - kungi HCP 13 un dāmas HCP 20.

Pērn Latvijas midamatieru čempionātā uzvarēja Aleksandrs Pāvulāns, bet otrais bija nule kā Latvijas amatieru čempiona laurus ieguvušais Kristaps Krištopans. Dāmām nepārspēta palika Vineta Ruka.

"G4S Open" ieskaitē sestdien labāko handikapu kungu grupā rezultātus uzskaitīs HCP neto formātā, otrai kungu grupai un dāmām - stableford punktu rēķinā.

Savukārt "Viesturos" sestdien risināsies "Krown 30+" tūres posms golferiem, kuru handikaps vēl nav sadilis zem HCP 30.

Latvijas 12. midamatieru čempionāta nolikums

1. Noteikumi

Sacensības norisinās saskaņā ar golfa Noteikumiem, vietējiem noteikumiem un sacensību nolikumu. Jebkuru neskaidrību gādījumā piemērojamai oficiālā R&A izdevumā ietverti golfa noteikumu, definīciju un vadlīniju skaidrojumi. Sacensības tiesā LGF Galvenais Tiesnesis - Kārlis Eniņš.

2. Dalībnieki

Sacensību dalībnieki spēlētāji, kuri atbilst Amatieru statusa noteikumiem, ir Latvijas Republikas pilsoņi, ir 30 gadu veci un ir sasnieguši uz sacensību dienu HCP: sievietēm 20 , vīriešiem 13.

3. Handikapi

Spēlētājiem ir jābūt reģistrētiem LGF handikapu sistēmā. Izlozes dienā spēlētāja handikapam jābūt “aktīvam” (t.i., iepriekšējo 12 mēnešu laikā jābūt reģistrētām vismaz 4 handikapa izmaiņām). Spēlētāja atbilstība handikapa ierobežojumam tiek pārbaudīta izlozes dienā.

4. Pieteikšanās

Pieteikšanās Ozo Golf recepcijā līdz 5. jūlijam 15:00.

5. Izspēle

Vīrieši spēlē piektdien no baltajām izsitienu vietām, sestdien no dzeltenajām. Sievietes attiecīgi no zilajām un sarkanajām.

6.Spēles formāts

Sitienu spēle (Stroke) - 36 bedrītes.

7.Sacensību norises vieta un laiks

Sacensības norisinās Ozo Golfa laukumā 6. un 7. jūlijā. Sacensību sākuma laiks 13:00 un 8:00 attiecīgi. Piektdienas starta laiki saskaņā ar spēlētāju HCP, sestdien saskaņā ar piektdienas rezultātiem.

8. Padomi, kediji, ratiņi

Spēlētājs var saņemt padomus vienīgi Noteikumos paredzētajā kārtībā (Noteikums 8-1).

Spēlētās var izmantot kedija palīdzību Noteikumos paredzētajā kārtībā. Par kediju var būt jebkura persona, kura saskaņā ar Noteikumiem, nav profesionāls golferis. Spēlētājs ir atbildīgs par kedija rīcību. Ratiņu, tai skaitā elektrisko ratiņu, lietošana ir atļauta, ja vien tie nepalīdz spēlētājam pārvietoties. Golfa kartu izmantošana ir aizliegta.

9. Mērierīces

Spēlētāji drīkst izmantot jebkuras ierīces saskaņā ar R&A noteikumiem.

10. Spēles temps

Spēlētājiem ir jāievēro spēles temps saskaņā ar vadīnijām, ko ir noteikusi sacensību Komiteja (Noteikums 6-7), ar kuriem katram spēlētājam ir pienākums iepazīties sacensību norises vietā pirms katras sacensību kārtas. Orientējošais 18 bedrīšu izspēles laiks 4 h 15 min. Par spēles tempa neievērošanu spēlētājam tiek izteikts brīdinājums. R&A noteikumu ievērošana neattaisno norādītā spēles laika pārkāpšanu. Ja spēlētājs turpina neievērot spēles tempu vai atpalikt no priekšā spēlējošās grupas, tad par katru nākamo pārkāpumu piemērojamais sods:

● pirmo pārkāpumu - viens soda sitiens;

● par otro pārkāpumu - divi soda sitieni;

● par sekojošiem pārkāpumiem - diskvalifikācija.

11. Vietu sadalīšana

Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, vietu sadalījums tiek noteikts pēc pārspēles uz 13 bedrītes. Pārspēle ilgst līdz uzvarētāja noskaidrošanai.

12. Green fee

Kluba biedriem un sezonas karšu īpašniekiem – dalības maksa piektdien EUR 10,-, dalības maksa sestdien EUR 20,-

Pārējiem–dalības maksa piektdien EUR 10,- + green-fee EUR 40,-, dalības maksa sestdien EUR 20,- + green-fee EUR 40,-

G4S OPEN 2018

7. jūlijs – plkst. 8:00, Ozo Golf Club

1. Vadība

Sacensības organizē G4S un tiesāšanu nodrošina Ozo Golf Club sacensību komiteja.

2. Laiks un vieta

Sacensības notiek Ozo Golfa Kluba laukumā 2018. gada 7. jūlijā. Sākums plkst. 8:00 no 1. un 10. bedrītes saskaņā ar izlozi.

3. Dalībnieki

3.1.Spēlētājiem HCP kartes obligātas.

3.2.Sacensības notiek 3 grupās:

3.2.1. 0 – 18 (HCP Netto)

3.2.2. 19 – 36 (Stableford)

3.2.3. Dāmas – (Stableford)

3.3. Sacensībās var piedalīties tikai no 18 gadu vecuma (neattiecas uz RGS audzēkņiem).

4. Sacensību formāts un noteikumi

4.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem, Ozo Kluba golfa laukuma vietējiem noteikumiem un LGF sacensību nolikumu.

4.2. Ja vairākiem spēlētājiem ir vienāds punktu skaits Stableford ieskaitē, augstāku vietu ieņem tas spēlētājs, kam ir vairāk punktu pēdējās 9 bedrītēs (6 vai 3 bedrītēs). Ja vairākiem spēlētājiem ir vienāds punktu skaits HCP Netto ieskaitē, augstāku vietu saņem tas spēlētājs, kura HCP ir tuvāk 0.

4.3. Bumbiņu marķēšana obligāta.

5. Pieteikšanās un izloze

5.1. Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 2018. gada 5. jūlijam plkst. 15:00 Ozo Golfa kluba recepcijā, pa e-pastu ozogolf@apollo.lv vai pa tālr. 67394399

5.2. Izloze ir galīga, un tā notiek 2018. gada 5. jūlijā plkst. 15:00.

6. Dalības maksa

6.1. Kluba biedriem, sezonas karšu īpašniekiem, RGS – 20 EUR

6.2. Pārējiem – green fee 40 EUR + 20 EUR

Ozo Golf Club sacensību komiteja

 

Pēdējās izmaiņas , 03.07.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē