Latvija
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Ziemas čempioni Keņins un Šestakova

Trīs dienas ilgušajā XI Latvijas ziemas čempionātā uzvarētāju laurus Kiprā plūca Nikolajs Keņins un Jeļena Šestakova. Īpaši pārliecinoši uzvaru kungu konkurencē nodrošināja Keņins, visās trijās kārtās sasniedzot labāko rezultātu un summā tuvāko konkurentu apsteidzot par 10 sitieniem. 

Pirmā sacensību diena neliecināja, ka čempionāts noslēgsies ar Keņina iespaidīgu atrāvienu. Pēc pirmajām 18 bedrītēm Keņins ar 82 sitieniem jeb +11 dalīja līderpozīcijas ar Edmundu Jansonu un Uldi Sangoviču. Toties otrajā raundā Keņins nospēlēja ar 76 sitieniem un sacensību noslēguma raundā dienu pabeidza ar +8. Summā uzvarētāja rezultāts bija +24 virs PAR.

Otro vietu ar +34 ieguva Andrejs Siļčenko, savukārt trešais ar +38 finišēja Edmunds Jansons.

Dāmu konkurencē Šestakova uzvaru summā nodrošināja ar 280 sitieniem (94-89-97) un deviņu sitienu pārsvaru pār Irinu Koldunovu. Trešā ar 296 sitieniem bija Aija Veisa.

Keņins un Šestakova uzvarēja arī Vidzemes ziemas čempionātā, kas risinājās vienlaicīgi ar Latvijas ziemas čempionāta ieskaiti, kā arī ieguva Vidzemes ziemas kausus handikapa ieskaitē. 

Lai veicinātu lielāka golferu skaita iespējas pacīnīties par uzvaru, labākos noteica arī vairākās handikapa grupās neto formātā. Pirmās vietas ieguva Normunds Sams (HCP 0-12), Ineta Rēvalde (HCP 13-24) un Jānis Asaris juniors (HCP 25-36). Savukārt Kristaps Zālītis bija labākais junioru ieskaitē.

Pirmajā sacensību dienā visi spēlēja "Minthis Hills" golfa laukumā. Nākamajās divās dienās, sadalot pēc pirmās dienas rezultātiem spēlētājus divās daļās, spēles risinājās gan "Minthis", gan "Elea Estate" laukumā. 

Vēstures anālēs aizvadītie ziemas čempionāti paliks ierakstīti ar ļoti prāvu dalībnieku skaitu - startēja 68 vīrieši un 23 sievietes. Ir pamats cerēt, ka kupli apmeklēti Latvijas un Vidzemes ziemas čempionāti kļūs par pašmāju golfa neatņemamu sastāvdaļu un drīzas pašmāju sezonas vēstnesi.

Latvijas un Vidzemes ziemas čempionātu REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 24.02.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē