Latvija
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

Laimīgā tūre Japānā

Japānas Dāmu profesionālā golfa asociācijas (JLPGA) tūre nule kā atzīmējusi 50 gadu jubileju un lepojas, ka ir tik labā formā, ka piesaista lielāku interesi nekā analoģiska tūre kungiem. No marta līdz novembrim JLPGA kalendārā ir tikai viena brīva nedēļas nogale, un vairāk nekā 32 miljonu dolāru kopējais balvu fonds nodrošina spēlētājām ļoti labu iztikšanu.

Dāmas Japānā piesaista vairāk skatītāju un lielāku televīzijas auditoriju nekā vīriešu tūre, kas šogad sarukusi līdz 25 turnīriem. Svētdienās JLPGA turnīru pārraidēm televīzijā ir pat par trešdaļu augstāki reitingi nekā kungu tūrei.

JLPGA komisāre Hiromi Kobayashi aģentūrai "Reuters" stāstīja, ka Japānas uzņēmumi labrātāk atbalsta sieviešu turnīrus, jo to Pro-Am sadaļā dāmas ir draudzīgi noskaņotas un velta lielākas pūles, lai sponsori būtu gandarīti par gūto pieredzi. Arī tas, ka vidusmēra spēlētājs vairāk spēj apziņā saistīt savu un dāmu rādīto spēles līmeni, nemaz nenākot par sliktu. Tūres jaunpienācējām jāapmeklē vienu dienu ilgi kursi, lai apgūtu biznesa etiķeti un klientiem pievilcīgu komunikāciju. 

Naudas balvas Japānā nav tik lielas kā LPGA, tomēr aizvadītajā sezonā sešas JLPGA golferes laukumā nopelnīja apmēram miljonu dolāru, un līderes Ai Suzuki rēķinu papildināja 1,25 miljoni dolāru. Arī relatīvi nelielie attālumi starp turnīru laukumiem ir pamudinājušas vairākas spēlētājas atteikties no spēlēšanas LPGA par labu Japānas tūrei, kur tikai trešdaļa turnīru ir četru dienu formātā. Japānā spēlē arī divkārtējā "British Open" uzvarētāja korejiete Shin Ji-yai, kuras rēķinā ir uzvaras 11 LPGA turnīros. Shin Ji-yai saka, ka arī Dienvidkorejā sieviešu profesionālais golfs piesaista lielāku uzmanību. 

Par JLPGA lielāko trūkumu uzskata tūres pašpietiekamību, jo ārpus Japānas par to nekas daudz nav zināms. Japānā atšķirībā no dāmu tūrēm Korejā, Ķīnā un Taizemē mājaslapā informācija atrodama tikai japāņu valodā.

Pēdējās izmaiņas , 05.01.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē