Latvija
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Līdz Buenosairesai patālu

Olimpiskajā kontekstā 2018.gads vairāk asociējas ar drīzumā gaidāmajām Phjončhanas ziemas spēlēm, tomēr golfa kalendārā nozīmīgs ieraksts ir jaunatnes vasaras olimpiskās spēles, kas oktobrī risināsies Buenosairesā. Olimpisko ceļazīmju dalīšanā Latvija gan izrādījās krietni tālu no 32 dalībvalstīm.

Lai gan jaunatnes olimpiskajās spēlēs startēs 2000. līdz 2003.gadā dzimuši golferi un golferes, atlases rangu noteica, decembrī summējot katrai valstij labākā vīrieša un sievietes vietas Pasaules amatieru golfa rangā (WAGR). Tādējādi pieaugušo amatieru līmenis noteica jauniešu iespējas piedalīties olimpiskajā turnīrā.

Latvija olimpiskās kvalifikācijas rangā ieņēma 60. vietu 74 valstu konkurencē ar 3122 summārajiem punktiem, ko nodrošināja Anna Diāna Švanka ar 288.vietu sieviešu rangā un Roberts Eihmanis ar 2834.vietu vīriešiem.

Pēc vietas rangā olimpiskās ceļazīmes ieguva 24.valstis, un pēdējo šādu vakanci nodrošināja Čehija ar 261 summāru punktu. Tātad labākajiem amatieriem WAGR rangā jābūt tuvu pirmajam simtam, lai nodrošinātu iespēju olimpiskajā turnīrā startēt savas valsts jauniešiem.

Garantēta dalība ir mājiniecei Argentīnai, bet īpašos ielūgumus plašākas ģeogrāfiskās pārstāvības nodrošināšanai ieguva Islande, Sentlūsija, Nigērija, Papua Jaungvineja un Apvienotie Arābu emirāti. Eiropas pārstāvības papildināšanu uz Islandes rēķina par netaisnīgu nenosaukt - kvalifikācijas rangā ziemeļu sala ir 32.vietā. Latvija kvalifikācijas rangā ir starp Ungāriju un Trinidadu/Tobago, taču augstāk nekā Igaunija (62.), Lietuva (70.) un arīdzan Izraēla (66.).

Jaunieši olimpiskās medaļas sadalīs gan puišu un meiteņu, gan komandu (1+1) konkurencē.

Pēdējās izmaiņas , 03.01.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē