Latvija
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Sēru vēsts

Aizsaulē devies golfa pamatlicējs Gulbenes pusē Andris Apinītis, kura izlolotais laukums "Siltie" gadu gaitā kļuvis par nozīmīgu atbalsta vietu spēles attīstībai Latvijas ziemeļaustrumos. Mūžībā Apinītis aizsaukts priekšlaicīgi 60 gadu vecumā.

"Silite" golfa spēlētājus uzņem kopš 2005.gada, un vietēja mēroga sacensības pļavu golfa laukumā allaž pulcējušas teju pārdesmit Gulbenes puses golferu, bet ar vēl lielāku vērienu risinās Latvijas pļavu golfa čempionāta posmi. 

Apinītis golfa laukumu ar nesavtīgu ģimenes darbu ierīkoja uz atgūtās zemes, kas Gaujas senlejā gan nebija piemērota lauksaimniecībai, toties kļuva par lielisku golfa vietu. Apinīša mūža veikums sniedzās tālāk par ieguldījumu golfa attīstībā - 1990.gada 4.maijā kā Latvijas Augstākās padomes deputāts viņš balsoja par valsts neatkarības atjaunošanu, kā arī 2000.gadā ticis apbalvots ar III šķiras Triju Zvaigžņu ordeni. Gulbenes novadā viņš savulaik bija domes deputāts un strādāja arī Izglītības, kultūras un sporta komitejā.

Pateicībā par Apinīša veikumu noliecam galvu un pieminam īstu vīru, kura padarītie darbi ir stiprinājuši arī Latvijas golfu.

Pēdējās izmaiņas , 22.12.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē