Latvija
19. Marts, 2024. Jāzeps
Pāru kaujas
rezultâti

Uz 20 tūres kartēm - 31 valsts golfere

Krista Puisīte ir viena no 31 valsts 166 golferēm, kas LPGA kvalifikācijas izšķirošajā posmā trešdien Floridā sāks piecu dienu 90 bedrīšu maratonu cīņā par tūres karti nākamajai sezonai. Pilnu tūres karti saņems tikai 20 labākās golferes, bet pie zemākas kategorijas ceļazīmēm uz pasaulē prestižāko dāmu tūri tiks vēl apmēram 25 spēlētājas.

Turnīrs risināsies divos "LPGA International" laukumos "Hills" un "Jones", kur visas golferes izspēlēs četrus raundus. Pēdējai sacensību dienai "Hills" laukumā kvalificēsies 70 labākās un visas pēdējo atbilstošo rezultātu sasniegušās golferes. Kristai pirmais raunds paredzēts "Hills" laukumā, un vēlāk spēlējamie laukumi pamīšus mainīsies. 

Ja cīņā par iekļūšanu TOP 20 pēdējais atbilstošais rezultāts pēc 90 bedrītēm tiks dalīts, notiks pārspēle trīs bedrīšu summā un vajadzības gadījumā pārspēle tiks turpināta ar katru nākamo bedrīti, līdz zem divdesmitnieka varēs pavilkt skaidru svītru. Savukārt cīņā par TOP 45, lai nodrošinātu zemākas kategorijas tūres karti, pēdējais atbilstošais rezultāts paliks dalīts. Tādējādi zemākas kategorijas tūres karti 2018.gada sezonai, iespējams, saņems nedaudz vairāk kā 25 golferes.

Var vien atgādināt, ka Kristai šosezon pirmajai no Austrumeiropas bija LPGA tūres karte, bet rokas traumas dēļ tā palika pilnvērtīgi neizmantota. Tomēr līdzšinējais statuss atbrīvoja Kristu no dalības pirmajos divos kvalifikācijas posmos.

Uz tikšanu LPGA tūrē Floridā pretendē ļoti dažādas golferes, tostarp 52 gadus vecā Lorie Kane, 33 spēlētājas, kas tik tālu tikušas no pirmās atlases kārtas, kā arī par vienu no galvenajām favorītēm uzskatītā Georgia Hall. 21 gadu vecā angliete pasaules rangā ir 41.vietā un augustā bija viena no galvenajām zvaigznēm Solheim kausa izcīņā zaudējušajā Eiropas komandā.

LPGA tūres klātpienācējas kļūs zināmas svētdien, un jāvēl Kristai izturība visu smagā turnīra dienu garumā.

Pēdējās izmaiņas , 28.11.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē