Latvija
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Krista Puisīte atgriežas iedvesmot

Krista Puisīte kopš 2014.gada ir profesionāla golfere un godam pārstāv Latviju pasaules līmeņa sacensībās, bet šoruden sportiste pirmo reizi pēc vairākiem Ziemeļamerikā bez pārtraukuma pavadītiem gadiem uz pāris nedēļām ieradīsies Latvijā, kur viņas mērķis ir iedvesmot jaunākās paaudzes golfa spēlētājus tiekties uz sportā augstākajām virsotnēm.

Latvijā Krista Puisīte arī sniegs meistarklases un kā Golfa kluba „Viesturi” biedre dalīsies iespaidos par pieredzēto profesionālajās tūrēs. Daļa Kristas Puisītes sirds arvien ir Golfa klubā „Viesturi”, kur sākās viņas gaitas golfā, turklāt profesionālā sportiste jūt aicinājumu dalīties ar sarežģītajā sporta veidā uzkrātām vērtīgām zināšanām, lai kaut mazliet palīdzētu jaunajiem golferiem kļūt arvien labākiem spēlētājiem un motivētu viņus neatkāpties no lolotajiem augstajiem mērķiem. 

Krista Puisīte: „Pēdējos trīs gadus golfa turnīru un treniņu dēļ man nav bijis laika aizbraukt apciemot Latviju, bet jo ilgāks laiks paiet, jo vairāk gribas pabūt mājās un „Viesturos”, kur šis golfa ceļš sākās. Domāju, ka tas savā veidā ir pat mans pienākums dalīties ar gadu laikā uzkrātajām zināšanām un pieredzi, lai kaut mazliet palīdzētu jaunajiem golfa entuziastiem. Ir daudzas lietas, ko var iemācīties tikai caur savu pieredzi, bet ir arī daudzas, kuras var pateikt priekšā. Domāju, ka varu sniegt noderīgu informāciju un palīdzēt visiem jaunajiem golferiem, neatkarīgi no tā, vai viņu mērķis ir veiksmīga karjera universitātes, amatieru vai profesionālajā golfā.”

Embed from Getty Images

Jau vairāk nekā 15 gadus Krista turpina kāpumu sporta meistarības virsotnēs un kļuva par pirmo Latvijas golferi, kas šosezon ieguvusi tūres karti pasaulē prestižākajā Dāmu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) tūrē. Aizejošajā sezonā Kristai savainojuma dēļ pašas izvirzītie mērķi palika nesasniegti, taču golfere arvien mērķtiecīgi turpina izvēlēto ceļu un pēc traumas sadziedēšanas būs gatava novembrī kvalifikācijā Floridā cīnīties par vietu LPGA tūrē arī uz nākamo gadu.

Golfa kluba „Viesturi” prezidents Gunārs Pīlādzis: „Mēs, golferi, vienmēr ar patiesu interesi esam sekojuši mūsu profesionāļu Kristas Puisītes un Lauras Jansones gaitām. Viņu klātbūtne „Viesturu” laukumā ir īsti golfa svētki. Kad redzam viņas „Viesturos” kopā ar bērniem un jauniešiem – tas ir lieliski. Tad arī mēs varam sajusties kā daļiņa no šīs lielās Golfa pasaules.”

Krista Puisīte 14.oktobrī līdzdarbosies „Viesturu” Jauniešu kausa sacensībās, kur palīdzēs ar padomu gan treniņlaukumā, gan turnīrā rādīs piemēru ar savu spēli atsevišķās bedrītēs. Pēc sacensībām jaunieši tiksies ar Kristu Puisīti neformālā gaisotnē, pieredzējušajai sportistei daloties pieredzē, kas uzkrāta, ar sporta stipendiju studējot un spēlējot Teksasas valsts universitātes komandā, kā arī dažādās augsta līmeņa sacensībās gan iepriekš amatieres gaitās, gan vēlāk jau profesionāles statusā.

LPGA golfere būs uzmanības centrā Kristas Puisītes kausa izcīņā, kas „Viesturos” notiks 15.oktobrī, kā arī iesācēju sacensībās 21.oktobrī un dienu vēlāk komandu turnīrā, sniedzot iespēju dalībniekiem uzklausīt gan praktiskus ieteikumus spēles tehnikas uzlabošanai, gan atbildot uz dažādiem jautājumiem par pasaules golfa laukumos pieredzēto. Praktiskas treniņnodarbības „Viesturu” treniņlaukumā Kristai Puisītei iespēju robežās paredzētas ar bērniem un jauniešiem, kā arī citiem interesentiem.

GK „Viesturi” biedri ar neviltotu lepnumu par savu labāko spēlētāju ir gatavi Kristai Puisītei mājas laukumā sniegt patiesi sirsnīgu atbalstu un pozitīvu emociju lādiņu, kas 26 gadus vecajai sportistei palīdzēs turpmākajās gaitās profesionālajā golfā un ļaus sarkanbaltsarkanajam karogam lepni plīvot pasaulē prestižākajos golfa laukumos un sacensībās!

Pēdējās izmaiņas , 20.09.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē