Latvija
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

No vienas skolas uz otru

Pirmais septembris allaž ir zīmīgs datums, kas būtiski izmaina vasarā skolasbērniem ierasto dienaskārtību. Tikmēr Rīgas Golfa skolā (RGS) līdz ar augusta beigām ir noslēdzies karstākais darba cēliens, un turpmāk audzēkņi trenēsies rudens režīmā, kas gan nenozīmē golfa sezonas beigas.

Šovasar RGS apmācības programmās bija 146 audzēkņi, un ne visi gribētāji skolā tika, jo jaunākajā grupā tika ieviesta gaidīšanas liste. Jaunākais audzēknis šovasar bija vēl nepilnus četrus gadus vecs, taču zīmīgi, ka nākamgad RGS atzīmēs 15. gadu jubileju. Tas nozīmē, ka bijušie audzēkņi golfa laukumos sastopami jau kā pieauguši spēlētāji, kuri ir gatavi vajadzības gadījumā palīdzēt, un neizpaliek arī nostaļģiskas atmiņas.

Par golfa popularitātes varbūt ārēji nemanāmo, bet tomēr pārliecinošo popularitātes kāpumu liecina "Ozo" kluba trešā trenera parādīšanās. Līdzās Artūram Krukovam un Justin Griffiths tagad darbojas arī Simon Hill, kurš iesaistīts arī RGS audzēkņu apmācībā. Rīgā nonācis kā Griffiths izpalīgs, Hill tagad ir pilnvērtīgs kluba treneris, un darba pilnas rokas ir visiem trim. 

RGS jaunieši šogad startēja sacensībās 10 valstīs, turklāt vēl vismaz viens svarīgs turnīrs gaidāms. Sestdien tradicionālajā Nītvaljas un "Ozo" klubu duelī savi rēķini būs arī junioriem, kuri startēs U-18 grupā (6+4) un U-12 grupā (3+3).

Skolā ierasti bija arī savas sacensības, tostarp match-play turnīrs, bet pie balvām vasaras sezonas noslēgumā varēja tikt arī loterijā, kur varēja laimēt gan apmācības stundas pie visiem pro, gan mīļāko ēdienu restorānā. Sezonas gaitā audzēkņi treniņlaukumā izsituši vairāk nekā 30 000 bumbiņu, kas, cerams, palīdzēja krietni uzlabot meistarību. 

To, ka golfs ir ģimeniska nodarbošanās, apliecina fakts, ka 27 ģimenēm RGS nodarbības šosezon apmeklēja divi vai vairāki bērni. Sagaidāms, ka interese par spēli un tās apmācības iespējām tikai kāps.

Pēdējās izmaiņas , 31.08.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē