Latvija
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Pāvulānam pilna ziemas kolekcija

Visas iespējamās balvas trešdien Turcijā savā īpašumā pārliecinoši ieguva Aleksandrs Pāvulāns, kļūstot gan par Latvijas ziemas čempionu un ziemas kausa īpašnieku, gan paliekot nepārspēts Vidzemes ziemas čempionātā un kausa izcīņā. Dāmu konkurencē lielākie panākumi bija Martai Siļčenko.

Čempionātam risinoties divos klasiskos Turcijas laukumos "Sultan" un "Pasha", Pāvulāns bija krietni pārāks par konkurentiem visos trijos sacensību raundos.

Trīs dienu summā čempions nospēlēja ar +21 virs PAR (79-80-78) un tuvāko konkurentu - Latvijas Golfa federācijas prezidentu Vili Krištopanu - apsteidza par 23 sitieniem. Trešo vietu ar +50 Latvijas ziemas čempionāta ieskaitē nodrošināja Andrejs Siļčenko.

Dāmām vislabāk veicās juniorei Siļčenko, kura uzvarēja ar +66 virs PAR (93-94-95), deviņus sitienus aiz sevis atstājot otrās vietas ieguvēju Aiju Veisu. Uz trešo pozīciju čempionāta pēdējā dienā 12 dalībnieču konkurencē pakāpās Daiga Puisīte.

Latvijas ziemas kausa izcīņā HCP neto formātā līdzās Pāvulānam (HCP 0-12) un Martai Siļčenko (HCP 13-24) par uzvarētāju kļuva arī Valdis Siliņš (HCP 25-36).

Vidzemes ziemas čempionātā, kur vietu sadalījumu noteica pēc divu raundu rezultātiem, kungu ieskaitē Pāvulānam laureātu trijniekā sekoja Edmunds Jansons un Vilis Krištopans.

Turpretim dāmām par Vidzemes ziemas čempioni kļuva Veisa, bet reģionālo kausu ieguva Marta Siļčenko. Visi laureāti tika sveikti svinīgā noslēguma pasākumā.

Abi laukumi golferiem bija gana izaicinoši -  "Sultan" ar distanci, bet "Pascha" - ar grūti savaldāmiem reljefiem grīniem. Laukuma kvalitāte nelika golferiem vilties, un uz ātrajiem grīniem tika atstāts gana daudz lieku sitienu. Labāk iejutās tie, kam jau bija prāvāka pieredze, spēlējot ārpus Latvijas, un līdz ar to arī prasmes pielāgoties jauniem apstākļiem. Lai gan treniņos katrs vismaz reizi izspēlēja katru laukumu, ne visiem izdevās gana ātri adaptēties.

Kopumā pateicīgi bija arī sacensību laikā valdījušie laikapstākļi, bet vēl jo labāk golferus vienoja kopības gars, kas vēlāk pašmāju sezonas gaitā ļaus atcerēties kopīgus piedzīvojumus un veicinās brālības sajūtu. Ceturtdien pasākuma dalībnieki vēl atslodzes apstākļos varēs izspēlēt pēdējos raundus pirms atgriešanās mājās.

Latvijas un Vidzemes ziemas čempionātu REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 22.02.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē