Latvija
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Vēl -3 turpinājumā

Krista Puisīte LPGA tūres kvalifikācijas turnīrā ceturtdien Floridā apliecināja, ka vienlīdz labi spēj nospēlēt abos "LPGA International" laukumos, un pēc divām sacensību dienām ar -6 zem PAR pakāpās uz vairāk nekā respektablo 4.vietu. Pēc divām piektdaļām ceļa Krista ir izcīnījusi sev labas pozīcijas turpinājumam.

Latvijas profesionāle pēc 36 bedrīšu izspēles ir iekrājusi divreiz pa -3 zem PAR. Ja pirmajā raundā turnīra tabulas augšdaļā bija golferes, kas pirmās 18 bedrītes spēlēja "Jones" laukumā, tad otrais raunds apliecināja, ka arī "Hills" laukums Kristai ir vienlīdz labi izspēlējams. Tas gan bezkompromisu formāta turnīrā būs jāspēj pierādīt arī nākamajos trijos raundos.

Līderes pēc 36 bedrītēm ir angliete Mel Raid un turnīra otrā jaunākā dalībniece 17 gadus vecā japāniete Nasa Hataoka ar -11 zem PAR. Savukārt mīnusā pret laukumu turās 40 no 156 golferēm.

Pašlaik īsti nav vērts uzskaitīt nozīmīgus panākumus guvušās golferes, kuras turnīra tabulā ir aiz Kristas, jo turnīrā vēl nav sasniegts pusceļš, un tikai pēc 90. izspēlētās bedrītes varēs savilkt bilanci un būs skaidrs, kuras spēlētājas nākamgad būs ar tūres karti kabatā.

Absolūtai precizitātei var piebilst, ka pilnu tūres karti jeb 12.kategoriju nākamajai sezonai iegūs tieši 20 golferes bez kādām atkāpēm dalītu vietu ieguvējām. Savukārt daļēju tūres karti jeb 17.kategoriju saņems visas spēlētājas, kuras ierindosies tālākās pozīcijās līdz 45.vietai, tostarp visas pēdējo atbilstošo rezultātu dalījušās golferes.

Lai gan golfs tradicionāli tiek uzskatīts par atbilstošu ilgai karjerai sportā, šoreiz LPGA kvalifikācijas izšķirošajā posmā spēlē tikai 12 golferes, kuras sasniegušas 30 gadu vecumu. Turklāt iepriekš tradicionāli amerikāniskajā tūrē šoreiz izšķirošajā kvalifikācijas posmā mājinieces un citu valstu spēlētājas ir pārstāvētas praktiski vienādā skaitā (78/79).

LPGA kvalifikācijas turnīra REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 01.12.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē