Latvija
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Sezonas rekords un T14

Žilbinošs ceturtā raunda sākums svētdien palīdzēja Laurai Jansonei sasniegt personisko sezonas rekordu Dāmu Eiropas tūrē (LET) un izcīnīt dalītu 14.vietu Spānijas sieviešu "Open". Četru dienu summā Latvijas profesionāle nospēlēja ar +2 virs PAR, uzlabojot pozīcijas arī LET tūres sezonas kopvērtējumā.

Pēc pirmajām sešām bedrītēm Lauras rezultāts noslēguma raundā bija -4 zem PAR, un tikpat lielus mīnusus izdevās saglabāt arī pirmā deviņnieka beigās. Pieci bērdiji un bugijs - tāda bija Lauras bilance svētdien "Aloha Golf Club" pirmajās deviņās bedrītēs.

Vēl pēc 14.bedrītes, kurā sekoja dienas otrais bugijs, Laura bija rezultātu tabulas TOP 10. Odziņu uz godam nopelnītās kūkas gan neizdevās uzlikt, jo divas no pēdējām trijām bedrītēm tika izspēlētas ar +1, līdz ar to līdz TOP 10 turnīra noslēgumā divu sitienu pietrūka.

Taču būtiskāk, ka dalīta 14.vieta ir Lauras labākais sasniegums 2016.gada sezonā un tūrē atpaliek tikai no dalītās 12.vietas, ko pērn februārī izdevās izcīnīt Austrālijas dāmu "Masters". 

Savukārt Andalūzijā nopelnītā vairāk nekā 5200 eiro naudas balva, kas ir līdzšinējās karjeras rekords atsevišķās sacensībās, ļāva Laurai pakāpties gandrīz 30 pozīcijas augstāk LET sezonas rangā uz 95.vietu. Cerams, ka turnīra sastāvs būs izrādījies gana spēcīgs, lai jau pirmdien sekotu kāpums arī pasaules rangā.

Spānijas sieviešu "Open" vēsturē pirmo reizi uzvarēja Spānijas golfere - Azahara Munoz savā gandrīz piemājas laukumā nospēlēja ar -10 zem PAR un par vienu sitienu apsteidza amerikānieti Beth Allen.

Ja nekas nemainīsies, nākamais LET turnīrs Laurai būs pēc trim nedēļām Sjameņā, Ķīnā. 


LET foto

LET Spānijas sieviešu "Open" REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 25.09.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē