Latvija
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Čempionu kausi Švankai un Varjun

Lieliskā noskaņojumā svētdien "Ozo Golf Club" bija "Latvian Open" čempioni - Anna Diāna Švanka un Mattias Varjun. Dāmu konkurencē Švanka uzvarēja ar savu labāko rezultātu un pirmoreiz trīsdienu turnīrā nospēlēja zem PAR, savukārt 16 gadus vecais igaunis Varjun guva līdzšinējā karjerā lielāko uzvaru.

Uzvaru Švankai trīs kārtu summā nodrošināja 215 sitieni jeb -1 zem PAR, kas ir labākais rezultāts "Latvian Open" kopš 2011.gada, kad vēl amatieres statusā ar tādu pašu rezultātu nepārspēta palika Krista Puisīte. Nekad iepriekš Švankai trīs raundu summā nebija izdevies nospēlēt mīnusā, tādēļ čempione bija priecīga ne tikai par uzvarētājas kausu, bet arī par sasniegto rezultātu. Pēdējās 18 bedrītēs Švanka nospēlēja ar -3 zem PAR un lieliskā noskaņojumā jau pirmdien no rīta varēs doties uz augstskolas komandu ASV.

Pašmāju sezonā Švanka izcīnīja visus iespējamos laurus - Latvijas amatieru čempionātā, match-play čempionātā un "Latvian Open". Pilnīgai panākumu sērijai pietrūka tikai uzvara Lietuvas "Open", kur neizdevās tikt augstāk par otro vietu. Ne velti Švanka par vasarā paveikto ir vairāk nekā gandarīta, ar cerībām gaida jauno ASV studentu golfa (NCAA) sezonu un gatavojas cīņai par vietu komandas sastāvā.

Tiesa, NCAA sezonas sākumu Švankai atvirzīs pasaules amatieru komandu čempionāts, kas septembra vidū startēs Meksikā. Ja viss notiktu kā ideālā pasaulē, uz Meksiku dotos viss "Latvian Open" pirmais trijnieks - Švankai ar +5 sekoja Linda Dobele, bet Laila Forstmane ar +14 ieguva trešo vietu. Diemžēl pērngada "Open" čempioni Dobeli, kura pēdējā raundā tāpat kā uzvarētāja nospēlēja ar -3 zem PAR, augstskolas komandas vadība uz Meksiku nelaiž. Līdz ar to Latvijas komandā būs Švanka un Forstmane, bet trešā vakance komandā paliks tukša.

Kungu konkurencē Varjun, kurš ir bijis arī Latvijas atklātā junioru čempionāta uzvarētājs, palika nepārspēts ar +3 trīs raundu summā un kļuva par pirmo igauni, kas "Latvian Open" uzvarējis kopš 2008.gada. Mājiniekiem pirmais trijnieks šoreiz palika nesasniegts - otrais ar +5 bija lietuvietis Juozapas Budrikis, bet trio ar +6 noslēdza uzvarētāja tautietis Timo Raukas. Pirms gada uzvarējušais Roberts Eihmanis nospēlēja ar tādu pašu rezultātu kā pērn (+9) un šoreiz bija ceturtais. Jau ierasti labu rezultātu Eihmanis sasniedza pēdējā kārtā (+1), turklāt pirmo deviņnieku pabeidza ar -3 un pretendēja pacīnīties par vietu trijniekā, tomēr vēlāk saskrējušie bugiji ļāva sāncenšiem atrauties.

Par hole in one solītā "Mazda6" spožos sānus palika spīdinādama, kur bijusi. Pats pēdējais 13.bedrītē sita Budrikis, un viņa sitiens būtu ideāli piemērots hole in one gūšanai - atsitusies uz grīna, bumbiņa lēni ripoja atpakaļ un šķērsoja bedrītes līmeni. Taču tas viss notika kādu pusmetru sāņus no mērķa. Latvijas Golfa federācijas prezidents Vilis Krištopans gan golferus vēlāk drošināja, ka nākamgad hole in one būs spēkā visos trijos turnīra raundos.

Pēc lietainās augusta pirmās puses svētdien golferi spēlēja lieliski vasarīgā dienā ar "Ozo" raksturīgu vējiņu, un tādos laikapstākļos tika sadalīta arī čempionu grieztā torte.

Pēdējās izmaiņas , 21.08.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē